10 claus per a l'acompanyament a dones en el procés de recuperació de la violència masclista

2. Acompanyar el procés

Com dèiem, és imprescindible construir una relació d’ajuda que realment atengui allò que cada dona precisa en el moment en què recorre a nosaltres, i és important ésser sinceres en allò que podem oferir. Aquesta és la pràctica que, fruit de l’aprenentatge d’aquest trajecte de 28 anys, volem compartir com a part de la memòria de Tamaia.

El respecte pel ritme de cada dona i l’atenció a les seves necessitats són valors  imprescindibles que han d’estar al centre de la nostra tasca en l’abordatge de les violències masclistes. Quan caiem en  models inflexibles, que no tenen en compte la singularitat de cada dona i ens imposem accions, ritmes i pautes alienes, estem obstaculitzant el procés de recuperació. I sempre, en tot moment, el diàleg i l’oportunitat està en el límit que ens imposa el context de realitat: quins recursos es poden mobilitzar i estan disponibles per sostenir el moment de la fragilitat?

“Les professionals que treballem en l’atenció terapèutica a dones en situació de violència masclista tenim clar que els missatges que els hi donem han de ser verdaders. És imprescindible que les dones coneguin els límits reals dels recursos que se’ls hi ofereixen, els efectes que tenen les actuacions que emprendran i el suport que rebran.” Rosa G. Graell, No sabem si tot sortirà bé, però ho intentarem.

Vols contactar amb mi?

Escriu-me o truca'm i parlem del teu projecte :)

bcapdevila[arroba]gmail.com

+34 606 379 968