10 claus per a l'acompanyament a dones en el procés de recuperació de la violència masclista

3. Els feminismes són terapèutics

El treball terapèutic en el procés de recuperació dels efectes de les violències masclistes, per a les dones, representa accedir a les eines, la visió i els relats que ens permeten identificar que l’experiència de violència viscuda no és responsabilitat nostra sinó que és conseqüència de les estructures i de les institucions patriarcals, que promouen la violència envers les dones com a mecanisme de control de la llibertat i de reproducció del sistema.

“El patriarcado es la historia de ficción mejor contada.” Marta Selva i Anna Solà, Coop. Drac Màgic

Comprendre que l’experiència de violència masclista és una vivència que dones molt diverses comparteixen, i adonar-nos de fins a quin punt el relat de qualsevol dona és també el propi, és un descobriment polític i és una part essencial del treball de recuperació i reparació de les violències masclistes. Fer lloc a la pràctica de sobreviure la violència masclista és una pràctica feminista que ens dona dimensió de la transformació política, singular i col·lectiva, que s’esdevé en el moment en què prenem consciència de la fal·làcia del credo patriarcal. 

“Las mujeres hemos sido voz, durante todos estos años, a través de muchos espacios físicos y también simbólicos como #MiPrimerAcoso, de la activista y columnista colombiana Catalina Ruiz-Navarro;  #PrimeiroAsseido, creado por la organización Think Olga en octubre de 2015 en Brasil; #NiUNaMenos, #VivaNosQueremos, #MiércolesNegro; y hemos sido calle, nos hemos convocado en la calle para reconocernos, para nombrarnos y para sabernos, por fin, muchas. Tal y como manifestaron las mujeres afroamericana sprimero, y las actrices de Hollywood después, a través del #Metoo. En España surgió el #HermanaYoSiTeCreo después del caso de los violadores de la manada.  Las mujeres hemos sido práctica política en la fundación de espacios propios desde los que elaboramos civilización humana. Las mujeres hemos gestado una biblioteca imprescindible desde la que decir el mundo y desde la que decirnos, una biblioteca que es lugar de toma de consciencia feminista.” Carme Vidal

Vols contactar amb mi?

Escriu-me o truca'm i parlem del teu projecte :)

bcapdevila[arroba]gmail.com

+34 606 379 968