Coda: No ho hem fet soles

“La confiança política entre dones, la sororitat, és una pràctica de transformació del món. Gràcies a totes per ser-nos companyes de viatge durant aquests 28 anys, gràcies perquè sense totes vosaltres res no hagués estat possible.” Les dones de Tamaia, 2020

Des d’un inici, les dones de Ca La Dona van acollir el projecte i van oferir-nos l’habitació pròpia imprescindible per dur endavant la nostra tasca. Ca la Dona ha estat l’espai físic i simbòlic en el que les dones que han confiat en Tamaia per acompanyar els seus processos de recuperació i sanació dels efectes de la violència masclista s’han permès dir-se, mirar-se, descobrir-se, re-significar-se i recuperar-se. Ca la Dona ha estat també el lloc des d’on teixir les relacions amb diferents xarxes de dones amb les que hem compartit camí, reconeixent-nos i acompanyant-nos.

L’any 2011 Ca la Dona va iniciar el trasllat a la seu actual. Durant aquest període espaialment convuls vam rebre, d’una banda, el suport de les companyes de Cooperacció que van acollir temporalment l’espai de gestió de Tamaia i, de l’altra, les dones de La Bonne van facilitar-nos al llarg dels anys que van durar les obres de remodelació de la Casa, l’espai per poder desenvolupar l’acompanyament a les dones, tant en el treball individual com en el treball grupal i, també, per poder donar continuïtat a les activitats de relació entre dones i altres grups. Aquesta aliança s’ha mantingut al llarg del temps i la relació sororal entre La Bonne i Tamaia ens significa.

D’altra banda, Tamaia s’ha nodrit amb el recolzament de col·laboradores i col·laboradors que ens han ajudat a fer realitat els projectes i ens han proporcionat una major fortalesa i capacitat a través de la formació, l’assessorament o el voluntariat.

En la dimensió material, la cooperativa financera Coop57 ha estat un altre pilar en el sosteniment de la continuïtat de la tresoreria facilitant-nos una disponibilitat quotidiana de líquid que no sempre és possible per a entitats com la nostra. També, diverses institucions públiques i privades han reconegut la tasca de l’entitat i han col·laborat en el sosteniment del projecte. Nombrar també a moltes dones singulars, i alguns homes, que des de l’anonimat o nombrant-se, ens han sostingut en l’ordre material.

Després d'aquest camí compartit, les tamaies ens acomiadem

Vols contactar amb mi?

Escriu-me o truca'm i parlem del teu projecte :)

bcapdevila[arroba]gmail.com

+34 606 379 968