10 claus per a l'acompanyament a dones en el procés de recuperació de la violència masclista

8. Fer lloc a la por

Front les situacions de violència masclista, moltes vegades, se’ns activa la por professional, és una por difícil de col·locar i, moltes vegades, en les decisions que prenem aquesta por pren el lloc que correspon a la dona. La consciència d’allò que es pot esdevenir, la normalització i la minimització de la violència que moltes dones desenvolupen com a eina per sobreviure a la quotidianitat i que ens remou quan l’escoltem, però que hem d’aprendre a situar perquè no ens cancel·li el lloc de la relació professional…

Per tant, és important reconèixer que la violència masclista és una realitat que, de vegades, comporta situacions d’urgència i emergència social. Però que, tanmateix, aquesta situació no té perquè, en tots els casos, desembocar en un procés de recuperació. En conseqüència, hem de començar a acceptar que una dona en situació d’urgència o emergència social per violència masclista, precisa d’uns recursos de contingència i d’un equip que pugui atendre la seva demanda.

Aquesta disponibilitat ha d’existir sempre, independentment de quin sigui el moment en què la dona en situació de violència masclista es trobi. Hagi o no hagi identificat la seva situació de violència masclista, hi hagi o no hi hagi convivència amb l’agressor, hagi denunciat la violència o no, hagi donat el pas, o no, d’inici d’un procés de recuperació.

Així doncs, cal assentar i delimitar dos nivells d’atenció: un d’urgència i/o de suport  i acompanyament, i un de recuperació, sense que hi hagi condicionaments per accedir a un o altre quan la dona ho precisa, ja que aquests condicionaments constitueixen una revictimització i dificulten el procés de moltes dones i repercuteixen en la mediació professional.

Vols contactar amb mi?

Escriu-me o truca'm i parlem del teu projecte :)

bcapdevila[arroba]gmail.com

+34 606 379 968